Laden...

Celstraf en tbs met dwang voor poging zware mishandeling begeleidster

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf en tbs met dwang voor poging zware mishandeling begeleidster
Arnhem, 26 mei 2020

De rechtbank veroordeelt een 39-jarige man uit Arnhem voor een poging tot zware mishandeling. Hij krijgt een gevangenisstraf van 8 maanden. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

Op 24 november 2019 stak de man in de instelling waar hij verbleef meerdere keren met een aardappelschilmes in op het bovenlichaam van zijn begeleidster. Zij liep hierbij een verwonding aan haar schouder op.

Behandeling noodzakelijk

De man is door zijn (psychische) problematiek verminderd toerekeningsvatbaar. Om herhaling te voorkomen is behandeling noodzakelijk. Tbs met dwangverpleging wordt door de deskundigen als enige optie gezien. Rekening houdend met het misdrijf en de gevolgen voor het slachtoffer vindt de rechtbank vanuit het oogpunt van vergelding een gevangenisstraf noodzakelijk.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 1000 euro aan het slachtoffer betalen. 

Uitspraken