Laden...

Celstraf man uit Nijkerk voor seksueel misbruik

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf man uit Nijkerk voor seksueel misbruik
Zutphen, 27 maart 2018

De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Nijkerk voor seksueel misbruik. Hij krijgt een gevangenisstraf van 14 maanden opgelegd.

De man maakte zich tussen januari 2010 en september 2015 schuldig aan seksueel misbruik van een 15 jaar jonger slachtoffer. Dit seksueel misbruik begon toen het slachtoffer 15 jaar oud was en duurde bijna 5 jaar lang. Het stopte pas toen zij hierover durfde te praten. De man stelde zich tegenover het slachtoffer op als vaderfiguur en profeet. Daardoor plaatste hij het slachtoffer in een van hem afhankelijke positie. De man had overwicht op haar, zodat het slachtoffer seksuele handelingen onderging en ook zelf pleegde.

Conform eis

De man is door deskundigen onderzocht. De kans op herhaling is door de deskundigen ingeschat als laag en zij zien ook geen reden om de man onder behandeling te stellen. Ook heeft de man zich nog niet eerder schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Toch vindt de rechtbank het door de man gepleegde seksueel misbruik zo ernstig dat de enige juiste straf een gevangenisstraf is. De door de rechtbank opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 26.000 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken