Laden...

Celstraf man uit Nijmegen voor bezit van wapens, drugs en ketamine

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf man uit Nijmegen voor bezit van wapens, drugs en ketamine
Arnhem, 19 april 2023

De rechtbank veroordeelt een 34-jarige man uit Nijmegen tot een celstraf voor het bezitten van vuurwapens, munitie en metamfetamine en het zonder registratie in voorraad hebben van ketamine. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden.

Op donderdag 22 december 2022 voerde een fraudemedewerker van Liander een controle uit in een woning in Nijmegen. Er was eerder een Meld Misdaad Anoniem melding (MMA) binnen gekomen dat er mogelijk sprake was van energiefraude en dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig zou zijn. De politie was bij de controle aanwezig. Nadat er door de hoofdbewoner, de stiefvader van de 34-jarige man, toestemming was gegeven om de woning te doorzoeken, doorzocht de politie de woning en de schuur. In de schuur van de woning troffen de agenten de 34-jarige man aan. Hij verbleef in de schuur en had daar tassen met ketamine en metamfetamine bewaard. Daarnaast lagen er vuurwapens en een hoeveelheid kogelpatronen op een tafeltje in de schuur. Tijdens de zitting verklaarde de man dat hij de vuurwapens, munitie en de tassen met ketamine en metamfetamine had gekregen van anderen en moest bewaren omdat hij schulden had bij meerdere mensen. 

Geen vormverzuim

Volgens de advocaat was het binnentreden van de woning en de schuur en vervolgens de doorzoeking hiervan onrechtmatig. De advocaat stelde dat er geen redelijk vermoeden van schuld van enig strafbaar feit was en had de 34-jarige man geen toestemming gegeven om de schuur te doorzoeken. Hierdoor zou er een ernstige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer de man zijn gemaakt en moest het aangetroffen bewijs worden uitgesloten. De rechtbank oordeelt dat zowel de stiefvader als de man zelf vrijwillig toestemming gaven voor het doorzoeken van de schuur. Van een vormverzuim was dan ook geen sprake.

Celstraf

De officier van justitie eiste 24 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met bijzondere voorwaarden. De rechtbank legt een hogere straf op omdat ze de bedenkelijke omstandigheden waaronder de harddrugs, de ketamine en de wapens aangetroffen zijn, de man zwaar aanrekent. 1 van de wapens was doorgeladen en de straatwaarde van de hoeveelheid ketamine bedroeg rond de 200 duizend euro. Ook de drugs had een grote waarde. Ondanks het advies van de reclassering om bijzondere voorwaarden op te leggen vindt de rechtbank alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend. 

Uitspraken