Laden...

Celstraf man uit Rosmalen voor zware mishandeling tijdens Truckshow Nederhemert

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf man uit Rosmalen voor zware mishandeling tijdens Truckshow Nederhemert
Arnhem, 19 september 2019

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Rosmalen voor zware mishandeling. Hij krijgt een gevangenisstraf van 5 maanden.

In de nacht van 26 mei 2018 was het slachtoffer aanwezig bij een tentfeest van de Truckshow in Nederhemert. Op enig moment kreeg hij, zonder enige aanleiding, een vuistslag in zijn gezicht. De klap was dusdanig hard, dat het slachtoffer daaraan een verbrijzelde oogkas, een jukbeenbreuk en een afgebroken tand heeft overgehouden.

Getuigenverklaringen

De rechtbank oordeelt dat de man degene is geweest die het slachtoffer heeft geslagen. Het slachtoffer heeft van meet af aan de naam van de man genoemd als de persoon die hem had geslagen. Ook getuigen noemden zijn naam van verdachte of gaven zij een signalement van de dader dat overeenkwam met het signalement van de man.

Zwaar lichamelijk letsel

Voor de verklaring van verdachte - dat hij als dader is aangewezen door zijn reputatie in het verleden en doordat hij iets zou hebben geroepen over iemand - ziet de rechtbank onvoldoende steun in het dossier. Het letsel van het slachtoffer kan volgende de rechtbank worden beschouwd als zwaar lichamelijk letsel. Daarbij kijkt de rechtbank naar de kracht waarmee de man sloeg en de plek waar hij het slachtoffer raakte.

Straf gelijk aan eis

De rechtbank vindt net als de officier van justitie alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend. De opgelegde straf is daarom gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man ruim 17 duizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken