Laden...

Celstraf voor 33-jarige man uit Westervoort voor ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor 33-jarige man uit Westervoort voor ontucht
Arnhem, 15 oktober 2019

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Westervoort voor het onttrekken van een destijds 13-jarig meisje aan het gezag van haar moeder. Ook pleegde hij ontucht met haar. De man krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden opgelegd waarvan 10 maanden voorwaardelijk met proeftijd van 3 jaar.

Illustratieve afbeelding

De man kwam op een slinkse en misleidende manier in contact met het slachtoffer. Hij deed zich via chatgesprekken eerst voor als een 17-jarig meisje met als doel om seks met het slachtoffer te hebben. De man wist dat hij te maken had met een minderjarig meisje. Toch maakte hij een afspraak met haar en nam hij het slachtoffer mee naar huis. De man bekent dat hij seks heeft gehad met het slachtoffer.

Gevolgen van zijn handelen

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij alleen oog heeft gehad voor het bevredigen van zijn eigen seksuele behoeften. Daarbij heeft hij zich niet bekommerd om de gevoelens en gevolgen voor het slachtoffer. De rechtbank houdt rekening met de rapportage van de psycholoog. Daaruit blijkt dat het waarschijnlijk is dat de man door zijn licht verstandelijke beperking de gevolgen van zijn handelen niet (voldoende) kan overzien. De rechtbank houdt rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man, maar omdat de feiten te ernstig zijn zal de man nog enige tijd in de gevangenis moeten doorbrengen voordat hij aan zijn behandeling kan beginnen.

Strafbepaling

De rechtbank vindt een gevangenisstraf op zijn plaats. Een voorwaardelijk deel wordt opgelegd om er door behandeling voor te zorgen dat de kans op herhaling wordt verkleind. Maar ook om de man een stok achter de deur te geven, namelijk geen strafbare feiten meer te plegen. De rechtbank komt tot dezelfde straf als de officier van justitie. Als bijzondere voorwaarden legt onder andere een ambulante behandeling en een locatieverbod op. Verder moet de man contact met minderjarigen vermijden.

Uitspraken