Laden...

Celstraf voor Arnhemse dansleraar na aanranding cursisten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor Arnhemse dansleraar na aanranding cursisten
Arnhem, 06 april 2023

De rechtbank veroordeelt een 57-jarige dansleraar uit Arnhem voor het aanranden van 6 vrouwelijke cursisten. Hij krijgt een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.

Illustratieve afbeelding
Tussen 2011 en 2021 promoveerde de dansleraar verschillende vrouwen tot zijn assistent. Hij bood de vrouwen gratis privélessen aan om extra te oefenen. Tijdens deze privélessen danste de man steeds intiemer met de vrouwen. Hij betastte hen daarbij en de man ging geleidelijk steeds verder in zijn aanrakingen. 

Man ontkent verdenkingen

De man ontkent dat hij de vrouwen op ongepaste wijze betastte. Volgens hem deden de vrouwen  uit rancune of jaloezie aangifte en stemden zij hun verklaringen onderling af. 

Een patroon

Vanwege zijn dominante en manipulatieve gedrag durfden de vrouwen hun dansleraar niet tegen te spreken. Verschillende (oud-)cursisten en oud-medewerkers verklaarden vergelijkbare ervaringen met de dansleraar te hebben. Ook herkenden zij zijn gedrag. Vanwege de grote overeenkomsten in de vele verklaringen kan worden gesproken van een patroon.

Misbruik machtspositie

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij lange tijd meerdere vrouwen op ongewenste en ongepaste manier betastte. Hij maakte daarbij misbruik van zijn machtspositie als dansleraar. Uit de verklaringen van de slachtoffers op de zitting bleek dat de vrouwen nog altijd veel last ondervinden van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van de man.


Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

Aan het voorwaardelijke strafdeel verbindt de rechtbank een proeftijd van 3 jaar. Als bijzondere voorwaarden legt de rechtbank een contactverbod op met de slachtoffers en een verbod om 1-op-1 danslessen te geven. Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal ruim 3 duizend euro betalen aan 3 slachtoffers. 


Uitspraken