Laden...

Celstraf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval Harderwijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval Harderwijk
Zutphen, 24 mei 2019

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man uit Harderwijk voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Hij krijgt een celstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Daarnaast legt de rechtbank een rijontzegging van 3 jaar op, waarvan 1 voorwaardelijk. Vanwege de ernst van de zaak, straft de rechtbank de man zwaarder dan geëist.

In augustus 2017 reed de man in de bebouwde kom van Harderwijk een overstekende fietser aan. De maximum snelheid daar is 50 km per uur. De man reed 2 keer zo hard, namelijk tussen de 96 en 103 km per uur. De man gaf toe dat hij veel te hard reed. Hij wilde zich uitsloven voor meisjes die bij hem in de auto zaten. De man stond niet stil bij de gevaren en dacht dat hem niets zou gebeuren.

Impact

De fietser overleefde de aanrijding niet. Het ongeluk heeft een grote impact op de nabestaanden. Het slachtoffer laat een jong gezin achter. Hun gemis laat zich moeilijk beschrijven. Door ‘stoerdoenerij’ van de man is de aanrijding veroorzaakt. Als hij zich aan de verkeersregels had gehouden, dan had hij het slachtoffer niet aangereden.

Proeftijd

Kijkend naar de hoge mate van schuld, is een taakstraf niet op zijn plaats. Daarom legt de rechtbank een gevangenisstraf op. Bij de voorwaardelijke straffen zit een proeftijd van 3 jaar. De proeftijd moet de kans op herhaling verminderen. 

Uitspraken