Laden...

Celstraf voor gewapende overval cafetaria Wijchen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor gewapende overval cafetaria Wijchen
Arnhem, 20 februari 2019

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man voor een gewapende overval op een cafetaria in Wijchen, het bezit van een verboden wapen en een diefstal. Hij krijgt een celstraf van 24 maanden opgelegd.

De man bedreigde 2 jonge medewerkers van de cafetaria met een wapen. Ook dwong hij de medewerkers om hem geld te geven. De man verklaarde te hebben gehandeld uit wanhoop, omdat zijn vrouw zoveel pijn had. Van dat geld wilde hij drugs kopen om haar pijn te verlichten.

Snel geld

De man ging volledig voorbij aan de impact die de overval had op de medewerkers. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan het bezit van een verboden wapen – waarmee hij de overval pleegde – en diefstal. De rechtbank oordeelt dat kijkend naar de ernst van de feiten een flinke onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is.

Persoonlijke omstandigheden

De rechtbank houdt bij de strafbepaling rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man en de rapporten van de reclassering en de psycholoog die over hem zijn opgesteld. Bij de man is sprake van alcohol-, cocaïne-, en medicijnenmisbruik. Daarnaast is sprake van een persoonlijkheidsstoornis. De man was daarom verminderd toerekeningsvatbaar tijdens het plegen van de overval. Het is belangrijk dat de man hiervoor behandeld gaat worden. De rechtbank vindt dat deze behandeling het beste kan plaatsvinden nadat hij zijn straf heeft uitgezeten in het kader van de voorwaardelijke invrijheidsstelling. Zo kan op dat moment worden bepaald welke behandeling passend is.

Het vonnis publiceren wij zo snel mogelijk onder dit bericht.

Uitspraken