Laden...

Celstraf voor langdurig en structureel misbruik dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor langdurig en structureel misbruik dochter
Arnhem, 30 december 2019

Een 42-jarige man uit Lobith maakte zich een langere periode structureel schuldig aan ontucht met zijn dochter. De rechtbank veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden om te voorkomen dat de man zoiets nog eens doet. 

Het dochtertje was 6 jaar oud toen het misbruik startte. Het structurele misbruik kende een opbouw in ernst van seksuele handelingen. De ontucht is alleen gestopt omdat de dochter – toevallig - haar familie over de seksuele handelingen heeft verteld. Na dit verhaal confronteerde de familie de man hiermee.

Erg kwalijk

De rechtbank neemt het de man erg kwalijk dat hij zelf geen einde heeft gemaakt aan het misbruik. De man bekent een deel van de feiten. Maar de rechtbank gaat uit van een verdergaand en vaker voorkomend misbruik dan de man probeert te doen voorkomen. Het dochtertje was onder andere afhankelijk van de zorg van de vader. Hij heeft het vertrouwen in hem op een schokkende manier misbruikt en hiermee de geestelijke en lichamelijke integriteit van het meisje geschaad.

Kortere periode bewezen

De rechtbank komt tot een lagere straf dan de 4 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 voorwaardelijk die was geëist door de officier van justitie. De reden hiervoor is dat de rechtbank een kortere periode van misbruik bewezen vindt, dan waar de officier van justitie van uitging. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 5.000 euro aan zijn dochter betalen.

Uitspraken