Laden...

Celstraf voor mishandelen ex-vrouw en kinderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor mishandelen ex-vrouw en kinderen
Arnhem, 30 januari 2019

De rechtbank veroordeelt een 45-jarige man uit Arnhem voor het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vrouw en zijn 5 kinderen. Ook had hij verschillende (imitatie)wapens in bezit. De man krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Veilig thuis

De man heeft zijn ex-vrouw en kinderen thuis - waar zij zich veilig moeten voelen - verwond, pijn gedaan en ook angst aangejaagd. De gezinsleden zijn een langere periode mishandeld en hebben gezien dat hun partner/vader andere gezinsleden mishandelde. Vooral voor kinderen zijn dit ingrijpende gebeurtenissen. Zij kunnen hier nog lang last van hebben. Dit neemt de rechtbank de man kwalijk.

Contact- en locatieverbod

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich verplicht melden en een behandeling ondergaan. Daarnaast legt de rechtbank een contactverbod en een locatieverbod van 3 jaar op voor de woning van de ex-vrouw. Mocht de man in de proeftijd opnieuw in de fout gaan, dan moet hij 8 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf alsnog uitzitten.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man zijn ex-vrouw en zijn kinderen ruim 10 duizend euro aan schadevergoeding betalen.

Uitspraken