Laden...

Celstraf voor overvallen, diefstal en beledigen agent

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor overvallen, diefstal en beledigen agent
Arnhem, 09 maart 2016

Een 33-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor een overval, een poging tot overval, een autodiefstal en het beledigen van een politieagent.

Meerdere vergrijpen

De man had op 18 november 2015 een autodiefstal en een overval op een bakkerij in Asperen gepleegd. Ook probeerde hij op dezelfde dag een tankstation in Rotterdam te overvallen, maar dat mislukte. Bij de overvallen deed de man alsof hij een wapen onder zijn jas had. Bij het tankstation dreigde de man dat hij zou gaan schieten. Dankzij dapper optreden van een benzinepompmedewerker werd de man weggejaagd en vertrok zonder geld. Bij de bakkerij in Asperen lukte het de man wel om geld mee te nemen. Ook heeft de man na zijn arrestatie een agent beledigd.

Onvoorwaardelijke straf

De man is in het verleden eerder veroordeeld voor diefstal en afpersing. Hij erkent dat sprake is van verslavingsproblematiek en dat er een verband bestaat tussen zijn delictgedrag en deze problematiek. De man heeft bij de reclassering aangegeven dat hij niet open staat voor het stellen van een diagnose en een eventuele behandeling. De reclassering ziet daarom op dit moment geen mogelijkheden om een plan van aanpak op te stellen en de man te begeleiden. Hiermee rekening houdend - maar ook met de omstandigheden waaronder de misdrijven zijn gepleegd - komt de rechtbank uit op een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens de rechtbank heeft de man ondoordacht en impulsief gehandeld. Daarom valt de straf lager uit dan de straf die door de officier van justitie was geëist.  

Tot slot moet de man een de medewerkster van de bakkerij een schadevergoeding van 800 euro betalen voor het psychische leed dat zij heeft geleden – en lijdt - door de overval.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken