Laden...

Celstraf voor stalking en bedreiging medewerkers uitzendbureau

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor stalking en bedreiging medewerkers uitzendbureau
Zutphen, 17 augustus 2020

De rechtbank veroordeelt een man van 27 uit Polen tot een gevangenisstraf van 190 dagen. Hij bedreigde 2 medewerkers van het  uitzendbureau waarvoor hij eerder werkte.

Eind 2019 stalkte en bedreigde de man 2 medewerksters van het uitzendbureau. Hij benaderde hen heel vaak via e-mail, telefoon, WhatsApp en Facebook. Hierbij gebruikte hij afschuwelijke teksten en is  hij zeer bedreigend geweest. Niet alleen in de richting van beide vrouwen, maar ook over de 9-jarige zoon van één van hen. Ook besmeurde de man een politiebus met zijn uitwerpselen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De rechtbank houdt rekening met de psychische problemen van de man, waardoor het stalken en bedreigen hem verminderd kunnen worden toegerekend. Voor deze problemen krijgt de man nu hulp.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man de politie een schadevergoeding van ongeveer 60 euro betalen voor het schoonmaken van de politiebus.

Uitspraken