Laden...

Celstraf voor strooptocht Doetinchem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor strooptocht Doetinchem
Zutphen, 20 april 2018

De rechtbank legt een 39-jarige man uit Doetinchem een celstraf van 11 maanden op voor een reeks diefstallen en insluipingen in die stad.

Strooptocht

In 4 maanden tijd pleegde de man ruim 10 diefstallen en een poging daartoe. Dat deed hij onder meer door woningen en gebouwen (school, praktijkruimte, ziekenhuis) binnen te sluipen. Soms pleegde hij meerdere delicten op 1 dag. In een paar gevallen werd de man betrapt. De man ging geraffineerd en schaamteloos te werk, leidde een zwervend bestaan en verpatste de buit. De schade en overlast die hij met dit soort strooptochten veroorzaakt is groot.

Behandeltraject niet zinvol

De man is ernstig verslaafd en heeft gezondheidsproblemen. Eerdere behandelingen zijn niet geslaagd. Hij is zorgmijdend en heeft een gebrekkig zelfinzicht. Een nieuw behandeltraject is daarom niet zinvol.

Zwaardere straf dan geëist

De officier van justitie eiste een celstraf van 9 maanden. De rechtbank straft de man zwaarder, omdat hij een fors strafblad heeft en in korte tijd veel delicten heeft gepleegd. De man moet daarnaast een aantal slachtoffers schadevergoeding - van in totaal ruim 700 euro - betalen.

Uitspraken