Laden...

Celstraf voor trio na frustreren rechtspleging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor trio na frustreren rechtspleging
Zutphen, 11 januari 2024
De rechtbank veroordeelt 2 mannen uit Winterswijk en een man uit Hengelo tot 2 maanden cel voor onder andere het beïnvloeden van een getuige om in vrijheid een verklaring af te leggen. De rechtbank spreekt de mannen vrij van vrijheidsberoving van het slachtoffer, omdat daar onvoldoende bewijs voor is. 

Op 21 november 2022 nam het trio het slachtoffer mee in de auto. Het slachtoffer had in een andere strafzaak een verklaring afgelegd over 2 van de mannen en een familielid van een van hen. Tijdens de rit probeerden de mannen hem onder druk zetten om zijn verklaring in te trekken. Dit deed de man uiteindelijk ook.

Gevangenisstraf passend

Volgens de rechtbank hebben de mannen met hun actie geprobeerd de rechtspleging te frustreren. Alleen een gevangenisstraf is daarvoor passend. Een 34-jarige man uit Hengelo en een 33-jarige man uit Winterswijk moeten daarvoor 2 maanden de cel in. De 25-jarige man uit Winterswijk veroordeelt de rechtbank daarnaast ook voor het vernielen van een auto. Hij krijgt daarom in totaal 4 maanden cel. Alle mannen zaten hun straf al in voorarrest uit. 

Uitspraken