Laden...

46 maanden cel voor vader baby Jairo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > 46 maanden cel voor vader baby Jairo
Arnhem, 03 oktober 2016

De rechtbank heeft vandaag een 26-jarige man uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 46 maanden voor de zware mishandeling en verwaarlozing van zijn (toen) 8 maanden oude zoon Jairo, met de dood tot gevolg. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met vormverzuimen in het voorbereidend onderzoek van deze zaak.

Vrijspraak moeder

De rechtbank heeft de moeder van Jairo, de 26-jarige partner van de man, geheel vrijgesproken. Uit het onderzoek tijdens de inhoudelijke behandeling en uit de bewijsmiddelen is onvoldoende gebleken dat de moeder de feiten heeft gepleegd.

Voorgevel van Paleis van Justitie in Arnhem

Kindermishandeling

Nadat de 8 maanden oude Jairo op 29 augustus 2010 overleed, werden bij hem diverse bloeduitstortingen en ernstig letsel, zoals een gebroken bovenbeentje, gebroken ribben en ernstig buikletsel geconstateerd. Aan de gevolgen van het buikletsel is Jairo overleden. Deze letsels gaven aanleiding tot het onderzoek naar kindermishandeling.

Gelet op de hoeveelheid en de regelmatige terugkeer van het letsel, waaronder veel blauwe plekken en een tweetal beenbreuken in relatief korte tijd, is er sprake van stelselmatige mishandeling. De rechtbank vindt dat de man diegene is die zich schuldig heeft gemaakt aan deze mishandeling.

De rechtbank is van oordeel dat de 26-jarige vader degene is geweest die Jairo stelselmatig heeft mishandeld met uiteindelijk de dood tot gevolg. Ook is de man veroordeeld voor het in hulpeloze toestand brengen van Jairo door hem de nodige medische zorg te onthouden.

Uitspraken