Laden...

Celstraf voor veelpleger uit Aalten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor veelpleger uit Aalten
Zutphen, 18 mei 2018

De rechtbank veroordeelt een 36-jarige man uit Aalten tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Hij krijgt deze straf voor het plegen van een grote reeks (meer dan 20) strafbare feiten.

De man maakte zich voornamelijk schuldig aan vermogensdelicten, rijden zonder (geldig) rijbewijs en het bezit van pepperspray en een taser. Dit alles gebeurde tussen juni 2016 en maart 2018.

Stok achter de deur

De officier van justitie eiste een celstraf van 18 maanden. De rechtbank komt tot een hogere straf. Door zijn handelen bracht de Aaltenaar anderen schade toe. Bovendien toonde hij met zijn gedrag geen enkel respect voor anderen, dan wel voor hun eigendommen. Met zijn handelen droeg de man bij aan gevoelens van onveiligheid in de samenleving. Ook is hij al eerder veroordeeld voor vergelijkbare delicten. De opgelegde voorwaardelijke straf geldt als stok achter de deur.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan 1 van de slachtoffers een schadevergoeding van bijna 2.000 euro betalen.

Uitspraken