Laden...

Celstraf voor verkrachting slapende studente

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor verkrachting slapende studente
Arnhem, 26 januari 2018

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man uit Veghel voor het verkrachten van een toen 20-jarige studente terwijl zij sliep. Hij krijgt een celstraf van 20 maanden en moet aan het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 6.000 euro betalen.

In juli 2016 - op de laatste avond van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten - was de man op uitnodiging van een huisgenote van het slachtoffer in hun gedeelde studentenwoning in Nijmegen Lent. De rechtbank vindt bewezen dat de man de studente heeft verkracht terwijl zij in haar eigen slaapkamer lag te slapen. Volgens de man was de seks geheel vrijwillig en is sprake van een complot tegen hem. Zo zouden de jonge vrouw en haar huisgenoten (valse) verklaringen op elkaar hebben afgestemd. Het verhaal van de man vindt de rechtbank ongeloofwaardig, onder andere gezien de getuigenverklaringen en de WhatsApp-berichten die de vrouwen vlak voor het gebeuren en direct erna naar elkaar hebben gestuurd in hun groepsapp.

Straf gelijk aan eis officier

Als straf voor dit feit kan volgens de rechtbank alleen een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf volgen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken