Laden...

Celstraf voor zware mishandeling in het Arnhemse uitgaansleven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraf voor zware mishandeling in het Arnhemse uitgaansleven
Arnhem, 11 maart 2020

De rechtbank veroordeelt een 24-jarige man uit Culemborg tot een gevangenisstraf van 189 dagen waarvan 60 dagen voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan zware mishandeling in het uitgaansleven van Arnhem.

De man werd in de nacht van 9 op 10 november 2019 op de Korenmarkt in Arnhem aangehouden nadat hij het slachtoffer een krachtige en gerichte vuistslag tegen het gezicht had gegeven. Het slachtoffer liep daarbij zwaar lichamelijk letsel op. Zo liep het slachtoffer breuken op in de bovenkaak, onderkaak en oogkasboden. Dit moest operatief hersteld worden. De herstelperiode van het slachtoffer was lang.

Opzet

Op de camerabeelden is te zien dat de man met versnelde pas in ieder geval 1 krachtige en gerichte vuistslag tegen de zijkant van het hoofd van het slachtoffer geeft. Het slachtoffer zag de vuistslag in het geheel niet aankomen. De impact van de klap tegen het hoofd is – rekening houdend met de ontstane verwondingen - groot.

Strafbepaling

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 10 maanden waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De rechtbank komt tot een andere straf. Daarbij houdt ze rekening met het feit dat de man niet eerder voor een soortgelijk feit is veroordeeld. Ook speelt de jeugdige leeftijd van de man een rol in de strafbepaling.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 4.300 euro aan het slachtoffer betalen. 

Uitspraken