Laden...

Celstraffen voor plofkraak Didam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraffen voor plofkraak Didam
Zutphen, 28 juni 2018

De rechtbank veroordeelt een 24-jarige Amsterdammer en een 25-jarige man uit Den Haag voor het plegen van een plofkraak in Didam. Beide mannen krijgen een celstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, opgelegd.

In de nacht van 7 januari 2018 lieten de mannen een geldautomaat van de ING in een pand van Albert Heijn ontploffen, terwijl er op dat moment mensen boven het pand sliepen. De mannen gingen er vervolgens met de buit vandoor.

Straf gelijk aan eis

De ontploffing veroorzaakte veel schade.  Bovendien konden er mensen gewond raken of erger. Hiermee rekening houdend is volgens de rechtbank de opgelegde straf een passende straf. Deze straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Bijzondere voorwaarden

Aan het voorwaardelijk strafdeel van 1 jaar zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo hebben de mannen een meldplicht bij de reclassering en moeten zij een ambulante behandeling ondergaan.

Schadevergoeding

Tot slot moeten de mannen een schadevergoeding van ruim 18 duizend euro aan ING betalen. 

Uitspraken