Laden...

Celstraffen voor poging ramkraak en autodiefstallen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Celstraffen voor poging ramkraak en autodiefstallen
Zutphen, 13 april 2018

De rechtbank veroordeelt 3 Litouwse mannen tot celstraffen voor een poging ramkraak in Apeldoorn in september 2016. Ze zijn ook schuldig aan de diefstal van 2 auto’s die bij die ramkraak gebruikt zijn.

Gezamenlijk plan

De 3 mannen hebben samen met (tenminste) 2 andere mannen de ramkraak voorbereid en uitgevoerd. Onderdeel van dat plan was de diefstal van de auto waarmee ze de ramkraak pleegden, maar ook de diefstal van de auto waarmee ze probeerden te vluchten. De daders legden een schans klaar en reden daar met de auto over heen om de pui van de winkel te rammen. Het lukte ze niet om binnen te komen. Ze zijn zonder buit vertrokken. Een aantal uur later werden 3 van deze mannen in een maisveld in Kootwijkerbroek aangehouden na een melding van een verdachte situatie via een WhatsApp-buurtgroep.

Straf al uitgezeten

De mannen, nu 20, 21 en 30 jaar oud, krijgen elk een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De mannen hebben in Nederland een blanco strafblad. Het onvoorwaardelijk deel van de gevangenisstraf hebben ze inmiddels al uitgezeten.

Uitspraken