Laden...

Club Rodenburg in Beesd moet deuren sluiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Club Rodenburg in Beesd moet deuren sluiten
Arnhem, 18 april 2019

De rechtbank wijst het verzoek van Club Rodenburg voor een voorlopige voorziening af. Dit betekent dat Club Rodenburg 1 dag na deze uitspraak alsnog haar deuren voor 1 jaar moet sluiten. Omdat de sluiting van de club vooralsnog in stand blijft, ziet de voorzieningenrechter geen belang om de intrekking van de Drank- en Horecawetvergunning nog afzonderlijk te beoordelen.

Illustratieve afbeelding

Burgemeester sluit club

Op 19 maart bepaalde de burgemeester van de gemeente West-Betuwe dat Club Rodenburg in Beesd 1 jaar gesloten moest worden. Politieagenten in burger hebben eind 2018 in de club gezien dat door bezoekers drugs wordt gebruikt en verhandeld. Aan de sluiting ging een lange lijst met ongeregeldheden, zoals vechtpartijen en mishandelingen, vooraf. De burgemeester trok ook de Drank- en Horecawetvergunning van Club Rodenburg in.

Besluit burgemeester getoetst bij de rechter

Om sluiting te voorkomen, legde Club Rodenburg dit besluit voor aan de voorzieningenrechter. De club sprak enkele meldingen uit eerdere politierapportages gemotiveerd tegen. Maar dit is onvoldoende om aan te nemen dat de rapportage op grond waarvan de burgemeester tot sluiting is overgegaan ook niet klopt. De club heeft onvoldoende tegenbewijs geleverd waaruit blijkt dat de waarnemingen van de politieagenten dat er op de betreffende 2 avonden door bezoekers drugs werden gebruikt en verhandeld onjuist zijn.

Onvoldoende tegenbewijs tegen sanctie burgemeester

Volgens het beleid van de burgemeester staat een sanctie op handel in drugs in een pand. De sanctie is sluiting van het pand voor 1 jaar. De club voerde  geen bijzondere omstandigheden aan die reden geven voor een minder lange sluiting. Daarom wijst de rechtbank de voorlopige voorziening af.

Uitspraken