Laden...

Clubhuis Bredevoortse Motortoer Club mag niet gebouwd worden op perceel Aalten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Clubhuis Bredevoortse Motortoer Club mag niet gebouwd worden op perceel Aalten
Arnhem, 30 april 2020

De bestuursrechter schorst de aan de Bredevoortse Motortoer Club verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een clubhuis. Dit betekent dat van de vergunning voorlopig geen gebruik mag worden gemaakt en dat er geen clubhuis op het perceel kan worden gebouwd.

In deze voorlopige voorziening maakte een stichting bezwaar tegen de vergunning voor het clubhuis. Op het moment van vergunningverlening gold ter plaatse het bestemmingsplan Buitengebied Landelijk Gebied 2015. Het perceel had de bestemming sport, aanduiding: ‘specifieke vorm van sport – motorclubhuis’ Een clubhuis paste in dit plan. Bij uitspraak van 4 maart 2020 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dit onderdeel vernietigd. Daardoor geldt voor het perceel nu het oude bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2004. De bouw van een clubhuis in strijd is met dit bestemmingsplan.

Toetsen aan bestemmingsplan

De bestuursrechter moet het besluit op bezwaar van de stichting toetsen aan de op dat moment geldende regelgeving. Dit is alleen anders indien het bestemmingsplan is gewijzigd nadat het besluit op bezwaar is genomen. Bij deze zaak is daar geen sprake van. Daarom moet de omgevingsvergunning getoetst worden aan het bestemmingsplan Buitengebied Aalten 2004. Omdat de omgevingsvergunning in strijd is met dit bestemmingsplan zal de omgevingsvergunning in bezwaar hoogstwaarschijnlijk niet in stand blijven. Daarom schorst de voorzieningenrechter de verleende omgevingsvergunning.

Uitspraken