Laden...

Dader 'Facebookmoord' blijft in jeugdinrichting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Dader 'Facebookmoord' blijft in jeugdinrichting
Arnhem, 06 januari 2015

De raadkamer verlengt de PIJ-maatregel van de inmiddels 17-jarige jongen met 12 maanden. De officier van justitie had dit ook gevraagd. De raadkamer vindt deze periode realistisch. Hierbij wordt rekening gehouden met de problematiek van veroordeelde, de noodzaak tot (verdere) behandeling en de uitbreiding van de behandeling gericht op terugkeer in de maatschappij. Mede gelet op de aard en ernst van het delict is het van belang dat de resocialisatie van veroordeelde langdurig en uitvoerig begeleid wordt.

Voorgeschiedenis

Het 15-jarige meisje Win Sie is op 14 januari 2012 in haar woning in Arnhem neergestoken door de toen 14-jarige jongen. Vijf dagen later overleed Win Sie aan haar verwondingen. De jongen werd door een toen 16-jarig meisje en haar 17-jarige vriend benaderd om dit feit te plegen. De zaak is in de media bekend geworden onder de naam ‘Facebookmoord’. Via social media werd Win Sie door het stel bedreigd en via Facebook gaven ze de toen 14-jarige jongen informatie om de moord te plegen.