Laden...

Deel zaak Winsie toch niet openbaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Deel zaak Winsie toch niet openbaar
Arnhem, 12 juni 2012

Vandaag was de voortzetting van de rechtszaak tegen drie minderjarigen die verdacht worden van betrokkenheid bij het doodsteken van de 15-jarige Winsie op 14 januari 2012 in Arnhem. Op verzoek van de advocaat in de zaak tegen een 16-jarig meisje heeft de rechtbank besloten dat de behandeling van haar strafzaak toch achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Eerder had de rechtbank nog bepaald dat de behandeling in het openbaar zou zijn.

Belastend

Ná de beslissing tot openbaarheid hebben de behandelaars van de jeugdinrichting waar het meisje nu verblijft, te kennen gegeven dat openbare behandeling zeer belastend voor haar zal zijn. De verwachting is dat dit grote schade heeft voor haar ontwikkeling. De Jeugdreclassering en de Raad voor de Kinderbescherming ondersteunen dit.

In de zaken tegen de twee jongens is ook verzocht om alsnog de deuren te sluiten. Om hierover te kunnen beslissen wil de rechtbank eerst meer informatie over de mogelijke schade die openbare behandeling voor deze verdachten zou kunnen hebben. Op de zitting in augustus zal de beslissing hierover worden genomen.

Uitgelokt

Het slachtoffer is in haar ouderlijk huis neergestoken. Zij overleed enige dagen later aan haar verwondingen. Een destijds 14-jarige jongen wordt ervan verdacht Winsie te hebben neergestoken. Een 16-jarig meisje en haar 17-jarige vriend worden ervan verdacht het neersteken van Winsie te hebben uitgelokt.

Vervolg

De zaken zijn vandaag niet inhoudelijk behandeld. Er moeten nog getuigen worden gehoord. Ook moeten de persoonlijkheidsonderzoeken worden afgerond. De inhoudelijke behandeling staat gepland op 21 augustus 2012.

Uitspraken