Laden...

Deels voorwaardelijke celstraf voor diefstal, schuldheling, belaging en schennis van de eerbaarheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Deels voorwaardelijke celstraf voor diefstal, schuldheling, belaging en schennis van de eerbaarheid
Arnhem, 06 augustus 2020

De rechtbank veroordeelt een 61-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor diefstallen, schuldheling, belagingen en schennissen van de eerbaarheid. Hij krijgt een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk met aftrek van de voorlopige hechtenis. Tijdens de proeftijd van 2 jaar dient de man zich te houden aan een aantal bijzondere voorwaarden. Naast de celstraf wordt aan de man een contact- en locatieverbod opgelegd.

In 2019 en 2020 maakte de man in Eefde en Warnsveld zich schuldig aan 2 diefstallen, een poging tot diefstal en aan een schuldheling. De man maakte zich verder in de periode van 29 juli 2019 tot en met 9 mei 2020 schuldig aan belagingen en schendingen van de eerbaarheid bij 2 slachtoffers. Dit deed hij onder andere door zijn geslachtsdeel te tonen aan de slachtoffers en daarbij licht te schijnen op zijn geslachtsdeel.

Straf conform eis

De rechtbank volgt de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechtbank hebben dergelijke misdrijven een impact op de slachtoffers en tasten zij het algemene gevoel van veiligheid aan. Uit de verklaringen van de slachtoffers blijkt dat de belagingen en schendingen van de eerbaarheid de oorzaak zijn van ingrijpende angstgevoelens bij de slachtoffers. De rechtbank neemt het de man bijzonder kwalijk dat deze strafbare feiten hebben plaatsgevonden rondom de woningen van de slachtoffers, een plek waar zij zich veilig en geborgen zouden moeten kunnen voelen.

Proeftijd

De man pleegde de misdrijven terwijl hij in een proeftijd liep waarvoor een voorwaardelijk celstraf van 3 maanden openstond. Aangezien de man zich binnen zijn proeftijd opnieuw schuldig maakt aan een strafbaar delict wordt deze celstraf ten uitvoer gelegd. Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 800 euro aan een van de slachtoffers betalen.

Uitspraken