Laden...

Deskundige jury beoordeelt essays

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Deskundige jury beoordeelt essays
Arnhem en Zutphen, 28 mei 2018

De rechtbank Gelderland vraagt studenten een essay te schrijven over de (on)zichtbare rechter. Onder de toga van de rechter zit een mens van vlees en bloed, met eigen interesses, overtuigingen en idealen. In hoeverre mag en kan een rechter dit laten zien?

Jury

Een interne commissie beoordeelt alle inzendingen. Een jury kiest vervolgens uit een shortlist de winnaar. Essays die vóór 20 augustus 2018 bij de rechtbank binnen zijn, worden in de wedstrijd meegenomen. De jury bestaat uit:

Alle essays die in de shortlist komen, leggen we voor aan de jury. De jury selecteert uiteindelijk de 3 beste essays. Deze studenten winnen een stagedag naar keuze bij de rechtbank Gelderland. Natuurlijk kiest de jury ook de beste inzending. Deze winnaar wordt beloond met een geldbedrag van 750 euro en daarnaast maakt hij of zij kans op een publicatie in een vaktijdschrift en op Rechtspraak.nl.

Interne commissie

Een select gezelschap van medewerkers van de rechtbank Gelderland leest alle inzendingen. Zij maakt een shortlist voor de jury (zie hierboven). De commissie bestaat uit:

  • Julia Klep, rechter strafrecht
  • Albert Geerling, rechter bestuursrecht
  • Ingrid de Koning, juridisch medewerker civiel recht
  • Marie-Claire Wichman, stafjurist bestuursrecht

Interesse?

Ben je student en heb je interesse om deel te nemen aan de Essaywedstrijd? Meld je alvast aan zodat we weten dat jouw essay eraan komt. Stuur uiterlijk vóór 20 augustus 2018 jouw essay in via communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl.

Vermeld bij het inzenden van je essay:

  • je contactgegevens
  • de naam van je onderwijsinstelling
  • je studierichting

Als laatste vragen we je aan te geven wat je van de rechtbank Gelderland als prijs zou willen ontvangen (stagedag).

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op de laatste dag van de Week van de Rechtspraak, vrijdagmiddag 28 september 2018 bij de rechtbank Gelderland in het Paleis van Justitie te Arnhem. De inzenders van de drie beste essays krijgen een speciale uitnodiging. Iedereen is van harte welkom om te komen.

Vragen?

Neem voor vragen over de essaywedstrijd contact op met mailto:mcommunicatie.rb-gel@rechtspraak.nl.

Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland op Rechtspraak.nl of check Facebook.

Uitspraken