Laden...

Deuren horeca op vakantiepark Arnhem blijven voorlopig gesloten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Deuren horeca op vakantiepark Arnhem blijven voorlopig gesloten
Arnhem, 02 augustus 2023

De burgemeester Arnhem mocht de vergunningen voor de horeca op het Ooststappen Vakantiepark Arnhem intrekken. Dat oordeelt de voorzieningenrechter. Volgens de voorzieningenrechter is er geen reden om het besluit van de burgemeester tot intrekking van de vergunningen te schorsen. Dit betekent dat de horeca op het vakantiepark – in ieder geval tijdens de bezwaarprocedure – gesloten blijft. 

Ooststappen Vakantiepark Arnhem BV exploiteert een vakantiepark, waarop zich een café-restaurant bevindt. Bij besluit van 13 juli 2023 trok de burgemeester van Arnhem met toepassing van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) de vergunningen voor de horeca op het vakantiepark in. De aanleiding hiervan was een Bibob-advies van het Landelijk Bureau Bibob (LBB) van 3 januari 2023, waaruit onder meer bleek dat ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen  worden gebruikt om geld te benutten dat is verkregen uit gepleegde strafbare feiten. 

Voorlopig oordeel

De voorzieningenrechter komt tot het voorlopig oordeel dat het bezwaar tegen de intrekking van de vergunningen geen redelijke kans van slagen heeft. De burgemeester mocht op basis van het Bibob-advies tot de conclusie komen dat er ernstig gevaar bestaat dat de vergunningen mede zullen worden gebruikt om uit gepleegde strafbare feiten verkregen geld te benutten. Daarbij gaat het om grote bedragen. De burgemeester mocht - hoewel de gevolgen voor (klanten van) het vakantiepark groot zijn - het algemeen belang dan ook zwaarder laten wegen. 

Verzoek afgewezen

Omdat het bezwaar tegen de intrekking van de vergunningen geen redelijke kans van slagen heeft, wijst de voorzieningenrechter het verzoek om schorsing van het besluit tot intrekking van de vergunningen af. Het vakantiepark mag daarom - in ieder geval tijdens de bezwaarprocedure - de horeca op het park niet exploiteren.

Uitspraken