Laden...

Duitsers veroordeeld voor bezitten vals geld wapen en hennep in auto

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duitsers veroordeeld voor bezitten vals geld wapen en hennep in auto
Zutphen, 16 augustus 2021

De rechtbank veroordeelt 2 mannen uit het Duitse Castrop Rauxel voor aangetroffen valse bankbiljetten, een vuurwapen en hennep in hun auto. Een 22-jarige man krijgt 5 maanden celstraf en een 20-jarige man krijgt een geldboete van 1.000 euro.

Op 20 april 2021 hield de Koninklijke Marechaussee een toezichtcontrole bij de grens op de A12 bij Babberich in de gemeente Zevenaar. De Marechaussee probeerde de mannen staande te houden, maar ze sloegen vervolgens met hoge snelheid op de vlucht.

Vals geld, wapen en hennep in auto

Na aanhouding trof de Marechaussee bij de 22-jarige bijrijder in totaal 150 valse bankbiljetten aan en onder de (bijrijders)stoel lag een vuurwapen. De rechtbank veroordeelt de man voor beide strafbare feiten. De 20-jarige bestuurder werd aangehouden met ongeveer 200 gram henneptoppen in zijn auto. Hij was samen met de 22-jarige man op weg naar Amsterdam, om daar hennep af te leveren. De 22-jarige man zit in Nederlandse detentie en zal na vrijlating terugkeren naar Duitsland.

Uitspraken