Laden...

Duo krijgt celstraf voor overval in Twello

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo krijgt celstraf voor overval in Twello
Zutphen, 01 december 2023

De rechtbank heeft twee 23-jarige mannen van veroordeeld tot gevangenisstraffen voor een overval in Twello. 1 man krijgt een celstraf van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, terwijl de andere man 24 maanden de cel in moet, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. 

Op 22 maart 2023 spraken de mannen met het slachtoffer in Twello af om een partij snus van hem over te kopen. Daar aangekomen beroofden zij het slachtoffer onder dreiging van een vuurwapen en mes van de snus, waarbij hij ook stevig werd mishandeld. Daarbij liep het slachtoffer verwondingen aan zijn gezicht op.

Eigen belang

Uit de slachtofferverklaring bleek dat de overval veel impact had op het slachtoffer. Hij lijdt sinds de overval aan PTSS. De mannen hadden daar geen oog voor en dachten alleen aan hun eigen (financiële) belang. De rechtbank rekent dit de mannen zwaar aan. Daarnaast zorgen gewapende overvallen voor veel onrust in de samenleving en leiden deze tot gevoelens van angst en onveiligheid. 

Bijzondere voorwaarden

1 van de mannen krijgt een hogere straf, omdat hij al een strafblad had en een grotere rol had in het geheel. Hij krijgt 30 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De ander man krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden.  Zo moeten beide mannen zich onder andere melden bij de reclassering. 

Schadevergoeding

Tot slot moet het duo ook een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. Het gaat hierbij om een bedrag van 3.750 euro aan smartengeld en een bedrag van ruim 680 euro aan materiële schade. 

Uitspraken