Laden...

Duo krijgt celstraffen voor medeplegen en medeplichtigheid ramkraak Mediamarkt Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo krijgt celstraffen voor medeplegen en medeplichtigheid ramkraak Mediamarkt Apeldoorn
Zutphen, 06 juli 2020

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Alkmaar en een 44-jarige man uit België voor een ramkraak op de Mediamarkt in Apeldoorn. De 30-jarige man krijgt voor het medeplegen een gevangenisstraf van 12 maanden en de 44-jarige man een gevangenisstraf van 11 maanden voor medeplichtigheid.

Illustratieve afbeelding

Op 5 maart reden de mannen naar de Mediamarkt in Apeldoorn met het doel een ramkraak te plegen. De mannen wilden veel schade aanrichten om een zo groot mogelijke buit te bemachtigen, onder andere smartphones, screenprojectoren en camera’s. De 30-jarige bestuurde de auto en de 44-jarige stond op de uitkijk.

Veel schade en overlast

De rechtbank vindt dit een ernstig misdrijf dat niet alleen zeer veel overlast en schade oplevert voor de winkelier, maar ook voor de samenleving. De mannen nemen geen volledige verantwoordelijkheid voor hun daden, dit rekent de rechtbank hen aan. Uit de documentatie blijkt dat de 30-jarige man niet eerder met Justitie in aanraking is geweest. De 44-jarige man is al eerder veroordeeld voor vermogensdelicten in het buitenland. De man heeft daarvoor langere gevangenisstraffen opgelegd gekregen, waar hij blijkbaar weinig van heeft geleerd.

Strafbepaling

Alles bij elkaar, kijkend naar de persoonlijkheid van de mannen, de ernst van het misdrijf en de omstandigheden waaronder het misdrijf is gepleegd, vindt de rechtbank gevangenisstraffen van 11 en 12 maanden passend.

Uitspraken