Laden...

Duo krijgt jaren celstraf voor vervoer drugs en wapens

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo krijgt jaren celstraf voor vervoer drugs en wapens
Zutphen, 22 maart 2019

De rechtbank legt een 37-jarige Rotterdammer 7 jaar gevangenisstraf op voor het vervoeren van harddrugs en het bezitten van vuurwapens met munitie. Een 48-jarige man uit Bulgarije krijgt daarvoor 5 jaar gevangenisstraf.

Grote hoeveelheden drugs en wapens

Illustratieve foto

De mannen liepen tijdens een verkeerscontrole op de A12 tegen de lamp. In een verborgen ruimte van de auto waarin zij reden trof de politie ruim 130 kilo heroïne, 12 vuurwapens en meer dan 250 stuks munitie aan.

Professionele criminaliteit

De rechtbank legt hoge celstraffen op omdat het gaat om grote hoeveelheden harddrugs en wapens. Harddrugs vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Het bezit van (automatische) vuurwapens kan gevaarlijke situaties veroorzaken. In de drugshandel wordt vuurwapengeweld niet geschuwd, ook niet als daarbij toevallige passanten geraakt kunnen worden. De combinatie van grote hoeveelheden wapens en harddrugs is bovendien een signaal dat hier sprake is van professionele criminaliteit.

Verschil in straffen

De rechtbank legt beide verdachten elk 1 jaar celstraf minder op dan geëist omdat de oriëntatiepunten van de rechtspraak afwijken van de richtlijnen van het Openbaar Ministerie. De Rotterdammer is eerder veroordeeld voor drugstransport. Daarom valt zijn straf hoger uit dan bij de man uit Bulgarije.

Uitspraken