Laden...

Duo uit Apeldoorn veroordeeld voor onder andere inbraak en diefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo uit Apeldoorn veroordeeld voor onder andere inbraak en diefstal
Zutphen, 15 november 2019

De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man en een 33-jarige vrouw voor het plegen van onder andere een reeks vermogensdelicten. Zowel de man als vrouw komen uit Apeldoorn. De man krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en moet daarnaast een taakstraf van 120 uur uitvoeren.  De vrouw krijgt voor haar aandeel een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een taakstraf van 60 uur.

De man en de vrouw pleegden samen een inbraak in een pand waarin meerdere bedrijven gevestigd waren. Daarbij maakten zij onder meer computers en een creditcard buit. Ook pinden zij geld en probeerden dat te doen met die gestolen creditcard. Deze misdrijven pleegden zij om hun drugsverslaving te kunnen betalen.

Wel heling, geen diefstal

De man maakte zich ook nog schuldig aan de opzetheling van een sloep en een aanhangwagen en aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Zowel de man als de vrouw werden ervan verdacht dat zij de sloep en aanhangwagen ook hadden gestolen. De rechtbank spreekt ze hiervan vrij, omdat dit niet kan worden bewezen. 

strafbepaling

De gepleegde misdrijven zijn ernstig, maar de rechtbank houdt er rekening mee dat de misdrijven een tijd geleden zijn gepleegd, namelijk in 2016 en 2017. Het is niet de schuld van dit stel dat de rechtszaak zo lang op zich liet wachten. In de tussentijd hebben de man en de vrouw hun leven een andere wending gegeven. Zo zijn zij niet meer met politie en justitie in aanraking gekomen en hebben ze allebei een baan. Hier houdt de rechtbank bij het opleggen van de straffen rekening mee.

Schadevergoeding

Tot slot moet het duo aan 2 slachtoffers een schadevergoeding betalen van respectievelijk 500 en 300 euro.

Uitspraken