Laden...

Duo uit Arnhem cel in voor gewapende woningoverval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo uit Arnhem cel in voor gewapende woningoverval
Arnhem, 18 januari 2024

De rechtbank veroordeelt 2 mannen van 29 en 32 jaar tot gevangenisstraffen. De oudste man krijgt een celstraf van 48 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De 29-jarige man krijgt een celstraf van 42 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De mannen pleegden samen een gewapende woningoverval. Verder maakten zij zich schuldig aan het rijden onder invloed van drugs en drugsbezit. De rechtbank veroordeelt de 32-jarige man verder nog voor het bezit van wapens en munitie en het vervoeren van een vijftal valse bankbiljetten.

Op 20 juni 2023 liep een bezoek door het duo aan het slachtoffer in Arnhem om een sleutel op te halen uit de hand. Het slachtoffer werd meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen waardoor hij letsel opliep. Ook bedreigden de mannen het slachtoffer met een vuurwapen. Hij was op dat moment bij zijn kinderen in de woning van zijn ex-partner, die niet thuis was. De mannen namen spullen mee uit de woning en de auto, die de politie later werden aantrof in de woning van 1 van de mannen. 

Wapens en munitie

Bij een doorzoeking in het huis van de 32-jarige man trof de politie een gaspistool, een schietstaaf en munitie aan. De rechtbank veroordeelt hem daarom ook voor het bezitten van wapens en munitie. 

Rijden onder invloed en drugsbezit

De politie hield beide mannen op andere momenten in 2022 ook aan voor het rijden onder invloed van drugs. De rechtbank legt om die reden aan beiden een rijontzegging op. Verder maakten zij zich schuldig aan het in bezit hebben van verschillende soorten drugs en medicijnen. De 32-jarige man wordt ten slotte ook veroordeeld voor het vervoeren van een vijftal valse bankbiljetten. 

Bijzondere voorwaarden

Voor het voorwaardelijke strafdeel in beide zaken geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moeten de mannen zich laten behandelen, onder andere voor hun middelengebruik. 

Schadevergoeding slachtoffer

Tot slot moeten de mannen samen aan het slachtoffer een bedrag van 3 duizend euro aan smartengeld betalen en een schadevergoeding van ruim 350 euro voor de goederen die bij de woningoverval uit de woning zijn gestolen.

Uitspraken