Laden...

Duo uit Oldenzaal veroordeeld voor babbeltrucs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo uit Oldenzaal veroordeeld voor babbeltrucs
Zutphen, 24 januari 2018

De rechtbank veroordeelde een 70-jarige vrouw uit Oldenzaal en haar 39-jarige zoon voor onder andere diefstal door 2 of meer verenigde personen, meerdere keren gepleegd. De zoon kreeg een gevangenisstraf van 3 jaar, terwijl zijn moeder - naast 1 jaar voorwaardelijke celstraf - 2 maanden gevangenisstraf kreeg opgelegd.

Tussen augustus 2016 en februari 2017 maakte het duo in Gelderland en Overijssel diverse (hoog)bejaarden geld, bankpassen en pincodes afhandig door middel van babbeltrucs. Ze deden het voorkomen alsof de mensen extra hulp konden krijgen, waarvoor ze een klein bedrag moesten pinnen. Intussen liep de moeder met het slachtoffer door het huis zodat haar zoon op zoek kon naar de bankpas. Met de gestolen pinpassen en codes werd onmiddellijk geld opgenomen. Hoewel de - toen verslaafde - zoon het plan smeedde, was de rol van de moeder volgens de rechtbank zodanig dat zij voor alle handelingen als mededader is aangemerkt.

Geen contact met zoon

De zoon heeft ,in tegenstelling tot zijn moeder, al een flink strafblad. De moeder heeft zich intussen onder behandeling gesteld en moet die behandeling van de rechtbank voortzetten. Daarnaast mag ze voorlopig geen contact met haar zoon hebben. De rechtbank neemt het beiden bijzonder kwalijk dat ze doelbewust deze kwetsbare groep hebben gekozen voor hun eigen financiële gewin, terwijl dat ook nog in hun eigen woning gebeurde.

Uitspraken