Laden...

Duo uit Tiel veroordeeld voor medeplegen van poging tot zware mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo uit Tiel veroordeeld voor medeplegen van poging tot zware mishandeling
Arnhem, 05 november 2020

De rechtbank veroordeelt een 20-jarige en 34-jarige man uit Tiel voor het samen plegen van poging tot zware mishandeling. Zij krijgen allebei een gevangenisstraf van 5 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

De mannen maakten zich op 25 december 2018 schuldig aan een poging zware mishandeling op de Kleibergsestraat in Tiel. Dit deden zij door het slachtoffer te slaan en naar de grond te werken. Ook sloegen en trapten de mannen het slachtoffer tegen zijn lichaam en hoofd, terwijl hij roerloos en weerloos op de grond lag.

​Niet bekommerd op slachtoffer

De rechtbank oordeelt dat de 2 mannen zich op straat buitengewoon agressief hebben gedragen en zich niet hebben weten te beheersen. De rechtbank vindt het bijzonder kwalijk dat zij zich kennelijk niet om de mogelijke gevolgen voor het slachtoffer hebben bekommerd. De ervaring leert dat dergelijk geweld vaak langdurige en ingrijpende angstgevoelens bij de directe slachtoffers veroorzaakt.

Tijdsverloop

De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf in het voordeel van de beide mannen onder andere rekening met het tijdsverloop. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar en dient als stok achter de deur om herhaling te voorkomen. 

​Schadevergoeding

Tot slot moeten de mannen een schadevergoeding van ruim 2.700 euro aan het slachtoffer betalen.

Uitspraken