Laden...

Duo veroordeeld voor betrokkenheid bij hennepkwekerij Elst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Duo veroordeeld voor betrokkenheid bij hennepkwekerij Elst
Arnhem, 12 januari 2024

De rechtbank veroordeelt een 54-jarige man uit Den Bosch en een 36-jarige man uit Hedel voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Elst. De man uit Den Bosch krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Daarbij moet hij een taakstraf van 180 uur verrichten. De man uit Hedel krijgt voor zijn aandeel een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een taakstraf van 120 uur opgelegd. 

Illustratieve afbeelding

Op 20 december 2022 trof de politie een hennepkwekerij aan in een loods in Elst. De man uit Hedel huurde die loods en gaf de sleutel af aan mensen uit het drugsmilieu bij wie hij schulden had. Hij nam daarmee bewust het risico dat er hennep in de loods zou worden geteeld. De rechtbank vindt dat hij medeplichtig is aan hennepteelt.

Schuldig aan hennepteelt

De man uit Den Bosch was meerdere keren bij de loods gezien. Omdat niet gebleken is dat er behalve de hennepkwekerij andere (bedrijfs)activiteiten in de loods plaatsvonden, vindt de rechtbank bewezen dat de man hennep heeft geteeld. 

Vrijspraak van diefstal stroom

Het Openbaar Ministerie had aan beide mannen ook ten laste gelegd dat zij betrokken waren bij de diefstal van stroom, maar dat vindt de rechtbank niet bewezen. 

Criminele winst terugbetalen aan Staat

De Bosschenaar moet een bedrag van ruim 100 duizend euro aan de Staat betalen omdat hij dat bedrag met de hennep heeft verdiend. De rechtbank vindt dat uit het dossier niet volgt dat ook de man uit Hedel geld heeft verdiend. 

Uitspraken