Laden...

Edenaar bestraft voor veroorzaken ongeval in woonplaats

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Edenaar bestraft voor veroorzaken ongeval in woonplaats
Arnhem, 22 juni 2018

De rechtbank veroordeelt een 45-jarige man uit Ede voor het veroorzaken van een verkeersongeval op 12 december 2016 in zijn woonplaats. Hij krijgt een geldboete van 300 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van 3 maanden met een proeftijd van 2 jaar.

De man reed op een smalle weg in het donker. Hij paste de snelheid waarmee hij in zijn bus reed niet aan het donker aan. De man heeft het slachtoffer – die op dezelfde weg fietste als waar hij reed – daardoor te laat gezien. Hij reed met zijn bus achterop haar. Het slachtoffer liep hierbij zwaar lichamelijk letsel op.

Strafbepaling

Bij het bepalen van de hoogte van de straf hield de rechtbank rekening met het feit dat de man meerdere keren heeft geïnformeerd naar hoe het met het slachtoffer ging. Ook heeft de man een blanco strafblad. Om deze redenen legt de rechtbank aan de man een geldboete en voorwaardelijke rijontzegging op. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Uitspraken