Laden...

Edenaar veroordeeld voor reeks strafbare feiten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Edenaar veroordeeld voor reeks strafbare feiten
Zutphen, 24 juli 2018

De rechtbank veroordeelt een 47-jarige man uit Ede tot een celstraf van 10 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan een reeks strafbare feiten, waaronder het mishandelen van zijn vrouw en dochters.

De mishandelingen vonden op 2 verschillende momenten plaats. Op 13 oktober 2017 ontstond een scheldpartij in hun woning die uiteindelijk in een ruzie ontaarde. Daarbij mishandelde de man zijn partner en dochters. Op diezelfde dag beledigde de Edenaar tijdens de voorgeleiding de hulpofficier van justitie.

Op 24 januari mishandelde de man zijn dochter en vriend in het ziekenhuis. Zijn dochter was kort daarvoor bevallen. Ook de moeder van de vriend kreeg een klap en een aantal schoppen te verduren.

Veilige omgeving

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij inbreuk maakt op de lichamelijke integriteit van zijn vrouw en kinderen. Kinderen behoren door hun ouders beschermd te worden en in een veilige omgeving op te groeien. De mishandelingen van zowel zijn kinderen als zijn vrouw vonden thuis plaats, bij uitstek een plek die het meest veilig zou moeten zijn.

Ongeremde agressie

Verder neemt de rechtbank het de man bijzonder kwalijk dat hij zelfs in een ziekenhuis zichzelf te buiten gaat en ongeremde agressie toepast tegen zijn naasten. Met zijn handelen houdt hij met niets en niemand rekening. Verder vindt de rechtbank het volstrekt onacceptabel en respectloos hoe de man zich heeft misdragen na zijn aanhouding en voorgeleiding.

Strafbepaling

Bij het opleggen van de straf houdt de rechtbank rekening met vergelijkbare zaken. Hierdoor valt de straf lager uit dan de eis van de officier van justitie. De officier van justitie eiste verder als bijzondere voorwaarde dat de man contact moet houden met een gezinsregisseur van en sociaal team in Ede. De rechtbank gaat hier niet in mee. Voor het uitvoeren van zo’n voorwaarde is de medewerking van het gezin vereist en niet is gebleken dat het gezin daartoe bereid is.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken