Laden...

Een Rechtspraak zonder obstakels

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Een Rechtspraak zonder obstakels
Arnhem, 27 september 2019

Vanmiddag is op feestelijke wijze bekendgemaakt wie de winnaar is van de Essaywedstrijd van de Week van de Rechtspraak 2019. Een wedstrijd waar dit keer de rechtbank Gelderland en de Stichting Legal Valley voor de prijzen zorgen. De top 3 van de ingezonden essays heeft een door hen opgegeven stagedag bij de rechtbank Gelderland gewonnen.

Grote betrokkenheid

Bestuurslid Rémy van Leest reikt de cheque uit aan winnaar Henk-Jan Vasquez

De essayschrijvers dachten na over een rechtspraak zonder obstakels of juist het opwerpen ervan hadden de essayschrijvers verschillende inspirerende gedachten. De rechtbank biedt graag een stagedag aan voor alle vier de uitgenodigde inzendingen. Uit hun essays sprak namelijk een grote betrokkenheid bij het belangrijke werk van de rechtspraak. Daar spreken wij graag met de auteurs over verder tijdens hun stage!

De eerste prijs ging naar Henk-Jan Vasquez. Hij schreef een essay getiteld: Ivoren toren?!. Uit het juryrapport: 'Henk-Jan doet in zijn essay originele voorstellen om de obstakels tussen rechter en rechtzoekende te slechten. Daarbij geeft hij blijk van een grote mate van creativiteit en eigenheid. Henk-Jan illustreert zijn visie met concrete voorbeelden en weet ook te signaleren welke nieuwe vragen en dilemma’s zijn essay oproept.'

Met zijn essay wint Henk-Jan niet alleen de door hem gekozen stage (een dag meelopen met de president van rechtbank Gelderland), maar ook een geldbedrag van 750 euro, beschikbaar gesteld door de Stichting Legal Valley Nederland en een publicatie van zijn essay op deze site.
Essay van Henk-Jan: Ivoren toren?! (pdf, 319,4 KB) (pdf, 318 KB)

Zie ook eerdere berichten over de essaywedstrijd en de jury.

Uitspraken