Laden...

Epenaar cel in voor berovingspoging en winkeldiefstal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Epenaar cel in voor berovingspoging en winkeldiefstal
Zutphen, 10 februari 2022

De rechtbank veroordeelt een 45-jarige man uit Epe voor het plegen van een poging tot diefstal met geweld en een winkeldiefstal. De man krijgt een gevangenisstraf van 9 maanden.

De man stal in mei 2021 een reep uit een kiosk in Apeldoorn. Een aantal dagen later probeerde de man in een winkelstraat van Apeldoorn een op dat moment bijna 80-jarige man te beroven van zijn net gekochte horloge. Daarbij gebruikte de man geweld tegen het slachtoffer door hem uit balans te brengen, waardoor hij op de grond viel. Vervolgens trok de man dat horloge van de pols van het slachtoffer. Vooral dit laatste feit zorgt volgens de rechtbank voor angst en onrust in de maatschappij, naast het leed en letsel voor het slachtoffer. 

Onvoorwaardelijke celstraf

Omdat de man al vaak is veroordeeld voor diefstallen en onlangs nog 2 jaar heeft vastgezeten (in verband met een maatregel voor stelselmatige daders), vindt de rechtbank alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf een passende straf. De rechtbank wijkt daarmee af van de eis van de officier van justitie. De rechtbank heeft te weinig aanknopingspunten om een deel van die straf voorwaardelijk op te leggen, mede door het gebrek aan motivatie bij de man om zich te houden aan voorwaarden. 

Eerdere straf uitzitten

De man pleegde deze delicten tijdens een proeftijd. Daarom moet hij een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 weken ook uitzitten.

Uitspraken