Laden...

Epenaar veroordeeld voor drugshandel en -bezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Epenaar veroordeeld voor drugshandel en -bezit
Arnhem, 04 september 2019

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige man uit Epe veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan drugshandel en drugsbezit.

De man maakte zich tussen mei 2018 en mei 2019 schuldig aan het dealen van harddrugs en - daarmee samenhangend - het bezit van een grote hoeveelheid van deze drugs.

Vrijspraak handel in ketamine

De man werd ook verdacht van ketaminehandel, maar de rechtbank heeft de man hiervan vrijgesproken.

Bijzondere voorwaarden

Bij de strafoplegging houdt de rechtbank er rekening mee dat de man niet eerder voor een soortgelijk feit is veroordeeld. Daarnaast is hij tijdens de periode van dealen zelf meer drugs gaan gebruiken. Om herhaling in de toekomst te voorkomen, is begeleiding, behandeling en een drugsverbod nodig. Daarom zijn deze punten als bijzondere voorwaarden aan het voorwaardelijke strafdeel verbonden. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Mede omdat de Epenaar is vrijgesproken van ketaminehandel – dat een belangrijk onderdeel van de handel vormde – , legt de rechtbank een lagere straf op dan geëist.

Terugbetalen aan Staat

Tot slot bepaalt de rechtbank dat de man een geldbedrag van 650 euro moet terugbetalen aan de Staat. Dit bedrag had hij in verband met de handel in harddrug verdiend

Uitspraken