Laden...

Ex-horecaondernemer moet ruim 7 miljoen euro aan de staat terug betalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ex-horecaondernemer moet ruim 7 miljoen euro aan de staat terug betalen
Arnhem, 28 maart 2017

De rechtbank oordeelde vandaag dat een 47-jarige man uit Bonaire 7.019.544,79 euro aan de staat moet terug te betalen.

Geld

De ex-horecaondernemer is op 1 maart 2016 door rechtbank Gelderland veroordeeld voor onder meer het oplichten van ABN Amro. De rechtbank heeft toen vastgesteld dat de bank voor een bedrag van ruim 11 miljoen euro is opgelicht. 

In de ontnemingszaak is dit bedrag als uitgangspunt genomen voor het wederrechtelijk verkregen voordeel. De rechtbank ziet, anders dan de verdediging, geen aanleiding het genoten voordeel niet ten volle aan veroordeelde toe te rekenen. Verschillende kosten die direct aan het strafbare feit gerelateerd zijn, worden van het genoten voordeel afgetrokken.  Ook had de bank al verschillende zekerheidsrechten uitgewonnen, waardoor de aan ABN Amro toegebrachte schade kleiner is. 

Na aftrek van de kosten, schatte de rechtbank het voordeel van de man uit Bonaire op ruim 7 miljoen euro. De rechtbank zag geen aanleiding om dit bedrag, op grond van het door de verdediging aangevoerde gebrek aan draagkracht, te verminderen.

Uitspraken