Laden...

Fruithandelaar vrijgesproken van cocaïnesmokkel in lading ananassen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Fruithandelaar vrijgesproken van cocaïnesmokkel in lading ananassen
Arnhem, 18 mei 2018

De rechtbank spreekt een 43-jarige fruithandelaar uit Kerk Avezaath vrij van het invoeren, dan wel het opzettelijk aanwezig hebben van 32 kilo cocaïne.

Illustratieve afbeelding

Bij het Openbaar Ministerie kwam in juni 2017 informatie binnen vanuit de Britse opsporingsdiensten dat er een container met daarin cocaïne onderweg zou zijn naar een bedrijf in Geldermalsen. Hierop is de container door de politie gevolgd. De verdachte was directeur en enig aandeelhouder van het bedrijf waar de container werd afgeleverd. Hij had de container met ananassen besteld. Op het moment dat de container werd uitgeladen, kwam de politie binnen. In 40 geprepareerde ananassen bleek in totaal 32 kilo cocaïne verstopt te zitten.

Gebrek aan bewijs

De fruithandelaar ontkende steeds iets van de cocaïne te hebben af geweten. De rechtbank oordeelt dat weliswaar sprake was van merkwaardige omstandigheden, maar er niet kan worden bewezen dat de fruithandelaar ook wist dat er cocaïne in de ananassen verstopt zat.

Uitspraken