Laden...

GGD-medewerker uit Arnhem bestraft voor het registreren van valse coronavaccinaties

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > GGD-medewerker uit Arnhem bestraft voor het registreren van valse coronavaccinaties
Arnhem, 04 april 2023

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Arnhem tot een taakstraf van 120 uur voor computervredebreuk en valsheid in geschrift. 

Illustratieve afbeelding

De man maakte zich tussen januari en februari 2022 als medewerker van de GGD schuldig aan computervredebreuk en valsheid in geschrift. Hij registreerde zijn eigen vaccinaties, terwijl hij die in werkelijkheid niet had genomen. 

Vertrouwen geschaad

Volgens de rechtbank beschaamt de man het vertrouwen van de GGD. Daarnaast moet iedereen kunnen vertrouwen op de juistheid van de gegevens in het vaccinatiesysteem. De rechtbank rekent het de man aan dat hij een lek heeft gemaakt in dit systeem en daarmee de betrouwbaarheid van dat systeem heeft aangetast.

Straf

De rechtbank legt - in tegenstelling tot wat de officier van justitie heeft geëist - in deze zaak geen voorwaardelijke gevangenisstraf op. Volgens de rechtbank probeerde de man op een verkeerde manier een familieprobleem op te lossen en is er geen sprake van herhalingsgevaar. Wel legt de rechtbank een taakstraf op van 120 uur, omdat de man zich schuldig heeft gemaakt aan ernstige vergrijpen.
Uitspraken