Laden...

Geen PIJ-verlenging voor 21-jarige man uit Warnsveld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Geen PIJ-verlenging voor 21-jarige man uit Warnsveld
Zutphen , 21 juli 2015

De rechtbank Gelderland heeft de PIJ-maatregel van een 21-jarige man uit Warnsveld niet verlengd. PIJ betekent Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen en wordt ook wel jeugd-tbs genoemd. De man was veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij het overlijden van de 18-jarige Emiel Pardijs, die op 9 mei 2010 is klemgereden, mishandeld en gewond achtergelaten, waarna een auto hem aanreed. Hij overleed in het ziekenhuis.

Voorwaarden

De beslissing om de PIJ-maatregel niet te verlengen is conform de vordering van de officier van justitie en het advies van de Justitiële Jeugdinrichting (JJI). De man is op 31 maart 2015 gestart met een scholings- en trainingsprogramma (STP) en houdt zich aan alle daaraan verbonden voorwaarden op het gebied van vrijetijdsbesteding, financiën, dagbesteding en woonplek.
 

Veiligheid

De man heeft al geruime tijd aanzienlijke vrijheden. De overgang vanuit de JJI naar een begeleide woonvorm is goed verlopen. De kans op herhaling van strafbaar gedrag is sterk afgenomen. De rechtbank is van oordeel dat de veiligheid van anderen en de algemene veiligheid van personen of goederen de verlenging van de PIJ-maatregel niet langer eist. Daarnaast is de verlenging van de maatregel niet langer in het belang voor een gunstige ontwikkeling van de man.
 
De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken