Geen belanghebbende in zaak noodopvangkamp vluchtelingen Heumensoord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Geen belanghebbende in zaak noodopvangkamp vluchtelingen Heumensoord
Arnhem, 27 november 2015

Verzoeker (PVV-Statenlid) heeft bij de gemeente Heumen bezwaar gemaakt. Hij is het niet eens met het besluit om een noodopvang voor 3000 vluchtelingen te gedogen. Hij heeft de voorzieningenrechter onder meer gevraagd om de gemeente op te dragen om het aantal vluchtelingen binnen 4 weken terug te brengen tot 0.

Op de zitting heeft de voorzieningenrechter uitgelegd, dat alleen een belanghebbende bezwaar kan maken tegen een besluit. Dan moet hij een belang hebben dat hem onderscheidt van anderen.

Verzoeker heeft gezegd, dat hij belanghebbende is omdat de noodopvang in een waterwingebied ligt. In de noodopvang wordt met dieselolie gestookt. Bij lekkage loopt het drinkwater gevaar.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat het belang van verzoeker zich onvoldoende onderscheidt van de belangen van vele anderen, die drinkwater krijgen uit dit waterwingebied.

De voorzieningenrechter verwacht dat burgemeester en wethouders van Heumen het bezwaarschrift van verzoeker niet-ontvankelijk zullen verklaren. De rechter wijst het verzoek om voorlopige voorziening daarom af.

Uitspraken

Meest gelezen berichten