Laden...

Geen straf voor man uit Arnhem na vechtpartij en steekincident

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Geen straf voor man uit Arnhem na vechtpartij en steekincident
Zutphen, 31 december 2020

Een 33-jarige man uit Arnhem is door de rechtbank vrijgesproken van een steekincident in Arnhem. De rechtbank is er niet van overtuigd dat de man de dader was. Verder oordeelt de rechtbank over een andere vechtpartij dat de man openlijk geweld gebruikte, maar dat hier sprake was van noodweer. Daarom krijgt de man geen straf. De officier van justitie had 6,5 jaar gevangenisstraf geëist.

Op 26 juni 2020 vond rond middernacht een steekpartij plaats op een strandje in Arnhem. Op  deze avond waren er groepjes mensen aanwezig. Er ontstond een opstootje waarbij het slachtoffer gewond raakte.

Het slachtoffer en de getuige verklaarden dat ze een en ander niet goed hebben gezien. Het was erg donker, omdat er nauwelijks verlichting was. Ook waren er meer mensen op het strand aanwezig die - net als de 33-jarige man - aan het signalement van de dader konden voldoen. De rechtbank oordeelt dat niet kan worden uitgesloten dat iemand anders het slachtoffer neerstak.

Vechtpartij Airborneplein

De rechtbank oordeelde verder over een vechtpartij op 26 februari 2019 op het Airborneplein in Arnhem. De 33-jarige man was daarbij betrokken en bekende te hebben geslagen en getrapt. Volgens de rechtbank is daarom sprake van openlijke geweldpleging. De man verklaarde uit noodweer te hebben gehandeld, om zichzelf en zijn neef te beschermen. De rechtbank volgt hem daar in. Daarom spreekt de rechtbank de man vrij van mishandeling en krijgt hij geen straf voor de openlijke geweldpleging.

Schadevergoeding

Het slachtoffer van de steekpartij eiste ruim 5 duizend euro schadevergoeding. Omdat de man is vrijgesproken wordt het slachtoffer niet-ontvankelijk verklaard.

Uitspraken