Laden...

Geldboete en rijontzegging voor veroorzaken ernstig ongeval Zaltbommel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Geldboete en rijontzegging voor veroorzaken ernstig ongeval Zaltbommel
Arnhem, 20 maart 2020

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige Poolse vrouw voor het veroorzaken van een ernstig ongeval waardoor een andere automobilist zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen. De rechtbank legt een geldboete op van 4.000 euro, waarvan 2.000 euro voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast mag ze 2 jaar lang geen motorrijtuigen besturen.

Illustratieve afbeelding

Op 30 september 2017 reed de vrouw op een kruising op de Van Heemstraweg-West in Zaltbommel door rood, terwijl op dat moment een andere auto afsloeg.  De vrouw botst vol op de andere auto. De bestuurder van die auto liep daarbij zwaar lichamelijk letsel op, waaronder 2 gebroken nekwervels. Hierdoor moest het slachtoffer 6 weken een harde nekkraag dragen.

Onvoldoende geanticipeerd

De rechtbank vindt dat de vrouw aanmerkelijk onoplettend en onachtzaam heeft gereden door bij het naderen van de kruising en de verkeerslichten onvoldoende te anticiperen op de verkeerssituatie. Daarbij reed de vrouw door rood, terwijl de verkeerslichten al ruim een minuut op rood stonden. Ook had de vrouw meer alcohol gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Geen taakstraf

Hoewel voor vergelijkbare verkeersongelukken vaak een hoge taakstraf wordt opgelegd, zal de rechtbank dat in dit geval niet doen. De vrouw verblijft niet langer in Nederland en is er geen reëel vooruitzicht  dat een taakstraf zal kunnen worden uitgevoerd. Daarom is een geldboete passender. Daarnaast legt de rechtbank een langdurige rijontzegging op.

Uitspraken