Laden...

Gemeente Druten moet opnieuw besluiten over omgevingsvergunning zonnepark

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gemeente Druten moet opnieuw besluiten over omgevingsvergunning zonnepark
Arnhem, 11 mei 2023

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Druten moet opnieuw een besluit nemen over de realisatie van zonnepark Oude Weide in Druten. Dat oordeelt de rechtbank. Volgens de rechtbank motiveerde het college het weigeringsbesluit onvoldoende en daarom vernietigt de rechtbank dit besluit.  

Illustratieve afbeelding

Het college weigerde bij besluit van 19 januari 2022 een omgevingsvergunning voor het realiseren van een zonnepark. De reden hiervoor was dat de gemeenteraad bedenkingen had tegen de komst van het zonnepark op deze locatie in het grondwaterbeschermingsgebied. Dit vanwege risico's met betrekking tot de aantasting van de bodem en het effect daarvan op het grondwater. Ook vond het college - in navolging van de gemeenteraad - dat er onvoldoende draagvlak is en omwonenden onvoldoende hebben geparticipeerd in de besluitvorming. De projectontwikkelaar was het niet eens met het besluit van het college en stapte daarom naar de rechter. 

Weigeringsbesluit vernietigd

De rechtbank oordeelt dat het weigeringsbesluit onvoldoende gemotiveerd is, zowel met betrekking tot de aantasting van de bodem en het effect daarvan op het grondwater, als op het gebied van participatie en draagvlak. De rechtbank vernietigt daarom het besluit. Het college moet een nieuw besluit nemen, waarbij ook de gemeenteraad opnieuw moet beoordelen of hij een verklaring van geen bedenkingen wil verlenen.

Uitspraken