Laden...

Gemeente Rheden mocht handhavend optreden tegen uitbouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Gemeente Rheden mocht handhavend optreden tegen uitbouw
Arnhem, 28 september 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Rheden mocht handhavend optreden tegen de uitbouw van een woning in Rheden. Dat oordeelt de bestuursrechter.

Illustratieve afbeelding

De eigenaar van de woning had een omgevingsvergunning gevraagd en gekregen om een uitbouw aan zijn woning te bouwen. Daarin wilde hij 2 slaapkamers realiseren voor de opvang van pleegkinderen. Toezichthouders van de gemeente stelden echter vast dat gebouwd was in strijd met de omgevingsvergunning. De uitbouw werd meer naar voren geplaatst dan was aangevraagd. Daarop besloot het college handhavend op te treden. Het college droeg de eigenaar van de woning op de uitbouw deels te verwijderen.

In oog houden algemeen belang

De rechtbank geeft het college gelijk. Het staat vast dat gebouwd is in afwijking van de verleende omgevingsvergunning. Het college weigert de nieuwe situatie alsnog te vergunnen en heeft dat ook mogen weigeren, vindt de rechtbank. Eerder keurde het college al een plan om de uitbouw verder naar voren te plaatsen expliciet af.

Er zijn veel bijzondere omstandigheden naar voren gebracht. Zo gaven buurtbewoners aan geen bezwaar te hebben tegen de gerealiseerde uitbouw. De rechtbank wijst er echter op dat het college ook het algemeen belang in het oog moet houden.

De bestuursrechter verklaart het beroep ongegrond.

Uitspraken